måndag 29 oktober 2012

Grey



Bilder från Iittala, Granit, Diamond Light och Ellos


Ett litet plock av saker jag vill pynta med här hemma just nu. Mattan har jag passat på att beställa nu när det var 50% på valfri vara, dessvärre dyker den inte upp förrän om en månad. Vill ju ha den nu. Kuddarna från Granit skulle passa toppen i soffan, de mörkgrå ligger högst upp. Jag tror att de skulle kunna bli en snygg kontrast mot vår ljusa grå soffa. Vitt tycker jag skär sig och mellangrå bli för lik soffan. Glasen.. perfekta till vardag eller fest. Snygga, enkla och klassiska. Diamond lampan.. ja den har jag ju tjatat om förut.. men det tål att tjatas om.

Förresten.... någon som vet hur jag får bort den här jobbiga ramen som dyker upp runt alla bilder?

tisdag 23 oktober 2012

Shopping in October


Den där lampan. Ack så fin.. Jag vet precis vilka ställen här hemma den kan sitta på.. 
Kanske något för tomten att hitta på Artilleriet.se




Genom att tillföra feminina inslag till en maskulin bas, skapades denna komposition av kryddiga toner av citron, jasmin, viol, cederträd och mysk. Detta är ingen typiskt tjejig doft, utan den maskulina grundbasen gör detta till en blandning som nästan kan kallas unisexdoft. Så säger Parfym.se ( där man kan hitta parfym BILLIGT ) om DSQUAREDS SHEWOOD som jag har gått och sniffat på i parfymbutikerna i säkert ett år nu. Jag unnar mig absolut saker men parfym är verklig lyx för mig. Jag lägger hellre pengar på en lampa, en kudde eller saker till barnen. Men efter att ha luktat nydushad av CLEAN i 2 år så längtar jag efter den här. Jag älskar parfymer med den där träiga noten.. den som finns i makens Dior Homme ( Verkligen ett farsdagstips på den)





Society6 har ju MASSOR av art prints, skal till iPhones och iPads.. och vill du så går det att matcha med t-shirt i samma tryck. Och det är just det.. att det går inte att välja ett motiv.. det är som rymden där inne. Det tar aldrig slut på snygga posters eller skal. När man precis bestämt sig så dyker det upp en till.. och en till.. och en till. 




Och den här kjolen har flirtat med mig hela dagen på jobbet. Matcha med ljusgrått linne och svart skinnväst eller missmatcha med grovstickad tröja. Måste nog skynda mig innan den är slut. Finns på Gina Tricot.

lördag 20 oktober 2012

Sovrum och lite kökssnack




För några veckor sedan var jag på ett bloggevent här i stan och hade sån tur att jag vann ett presentkort på Beach House. Ni vet de omtalade påslakanen i riktigt mjukt t-shirt tyg? Som de säger att om man sover i dem vill man aldrig sova i något annat? Jag förstår vad de menar. Otroligt sköna att krya ner i. Riktigt mjuka för huden och färgen på påslakanen är magisk. Helt perfekt grå nyans. En varm grå som matchar fårskinnet och rullgardinerna som om de hade samma färgkod. Grått är lite min melodi just nu. Jag har beställt en ny matta till vardagsrummet i mörkt grå som jag hoppas är lika fin på riktigt som på nätet. 

Här hemma försöker jag komma i ordning. Ja, det är ju snart nästan 3 år sen vi flyttade in men det är först nu vi har kommit på hur vi vill ha det. Vi håller just nu på med en mini makeover på köket vilket än så länge har resulterat i två nya högskåp, nya luckor och handtag samt en köksö. Ca 12 000 kr och det känns som ett helt nytt kök. Nu ska jag bara ta mig i kragen och fixa lister och justera luckorna och sen är det klart. 

Hoppas att ni har det bra.. ni få som är kvar ;)

fredag 5 oktober 2012

Berlin


En liten bit Berlinmur. Nu är det inte mycket kvar. 


Bundesrat. En vacker byggnad.


Checkpoint Charlie. Sista posten mellan Öst och Väst under murens tid.
Här vaktades det av amerikanska och ryska soldater. Man blir ständigt 
påmind om krig i Berlin. Jag köpte en affisch med en soldat som tar sig 
i frihet. En lite påminnelse om att frihet är viktigt och att man ibland 
behöver komma ihåg att man har det väldigt bra.


Ännu en cool byggnad. Någonstans i Mitte.


En ganska extrem kontrast mellan byggnader. De ena känns väldigt art 
deco och den andra som i stort sett är på väg att förfalla.


En liten förväntansfull Hedvig som går och väntar på att pappa och 
farfar ska springa förbi i Berlin Maraton. 


Så fin byggnad. Jag blir väldigt inspirerad av den! Jag gillar verkligen färgmixen.



 Underbara Berlin! Jag tänkte att jag skulle skriva ihop en liten guide till Berlin också.