torsdag 29 maj 2014

Att lyxa till det











Några lediga dagar är här. Jag ska njuta av dem. Alla fyra. Försöka hinna med sånt jag inte hinner annars. De där lite roligare sysslorna som att läsa en trädgårdsbok i skuggan. Att piffa till det lite extra bara för att man ska sitta där. Ställa dit en lykta mest för att den är fin och inte alls för att jag skulle tända den. Utan bara för att njuta lite extra av miljön. Ja, det låter ju helt knäppt men ändå så vettigt på något vis.

söndag 25 maj 2014

Mothers day











En skön lugn helg har passerat. Familjen överraskade mig med presentkort på Spa och aldrig någonsin har jag behövt det mer känns det som. Kroppen värker och stress äter upp mig. Jag försöker att ta det så lugnt jag kan men det är svårt med allt som ska hinnas med. 

Igår var vi på loppis. Hittade lite småsaker som ramen, asken och bladet på bild. Det är så spännande att leta sig fram bland alla saker. Vissa saker som man aldrig mer trodde man skulle få se. Kommer ni ihåg den där första nummerpresentatören med pilar så man kunde bläddra fram vilka som ringt, stålfjädern man böjde och tränade armmusklerna med? Haha.. Och fynda kan man ju verkligen göra. 30 kr för en ram, ett  fat och en ask liksom. 

torsdag 22 maj 2014

Nyanser



Just nu känner jag mig så sugen på att måla. Jag vill måla golv. I vardagsrum, kök och sovrum. Jag måste kolla upp några nyanser och provmåla lite så jag kan köra i gång sen. Inspirationen kommer från alla håll men jag är rätt bestämd med hur jag ska göra med färger. Kök och vardagsrum får samma och sovrummet ett något "piffigare" färg. 



Byggfabriken har underbara kulörer. Dock bara väggfärger än så länge. Ärggrön och Gråpäron är mina favoriter. Och mellangrå. Och Duvblå såklart. Eller ja. ALLA. Till och med lila som jag har svårt för. 

tisdag 20 maj 2014

Meet Sarah Vo - bloggkärlek



Den superfina Sarah Vo. Hennes klänningar med strumpor i fina skor. Å så fint!


Och fika på en alldeles vanlig balkong men som ändå får mig att inspireras. Titta blombänken liksom!


Och den där röda sammetsfåtöljen. Jag måste nog ha en likadan!!


Hon kan baka också. Och ta fina bilder.


Hon tar massor av vackra bilder som känns speciella. Och jag tror att hon är en sån där underbar människa som varje människa vill känna. 



Och luggen. Håret... så himla fint. Och skorna igen. 






Men alltså

Ibland träffar man på bloggar som träffar rakt in i hjärtat på något sätt. Tack vare att fina Ulrika på Mackapär var så söt och bloggade värsta fina inlägget om mig och min Moodboard with flowers så träffade jag på Sarah Vo med bloggen Har ni te?. Det är så skönt att hitta på såna här fina bloggar som innehåller en sån äkta känsla. Saknad av tävlingar, nyheter och trender, perfekt piffade kuddar och krispigt vitt passar mig perfekt. Jag känner mig välkommen, man vill dit och äta tantiga kakor i vardagsrummet, klämma på hennes fina blommiga klänningar och inspireras. 

söndag 18 maj 2014

Bloggkärlek


Ibland smärtar det lite i hjärtat. 

Jag läser lite här och där. Känner efter själv. Bloggare som sprudlat av glädje och inspiration som nu vissnat. En blogg kräver sin tid, sin förmåga att fängsla följare och att ha någon slags tvåvägs kommunikation för att det ska fungera. När jag började blogga 2007 var bloggvärlden ännu ganska liten. Min blogg var välbesökt om man jämför med nu. Jag har vägt hit och dit med om jag bara ska stänga ner den eller om jag ska ha den kvar. Mest bloggar jag för att samla länkar, inspiration och för att skriva av mig. Men det är ju underbart när man får respons. 

Många större bloggar får otroligt mycket läsare och många läser jag själv. Men i vissa lägen känner jag lite orättvisa då många bara bloggar lånade bilder och har tusentals följare. Jag tycker att egna bilder borde väga tyngre. Och jag är ju rätt partiskt när det gäller mina egna bilder. Jag tycker ju att de är superfina, men de verkar ju inte fånga något intresse. 

Man läser även många bloggares listor över favoritbloggar och på många av dem har jag plockats bort. Det smärtar också såklart. Jag skriver några rader ibland till de jag följer som mest, för att visa att jag uppskattar dem. Men jag förstår att tiden inte finns att svara. Och att man inte kan följa för att vara snäll. 

Vilket jäkla skämsinlägg.

Vad jag egentligen vill säga är att vi kanske skulle visa lite mer bloggkärlek för de som inte syns så bra? Om man hittar någon man vill visa lite kärlek? Instagram har nog tagit de flesta följarna och det är ju så sorgligt. En blogg är så mycket mer. 

Jag tycker att så många tipsar om det alla andra tipsar om, det som är "rätt och inne".. Det är inget fel i det men jag tycker det är så härligt med en mix.

Bloggkärlek och fina tips som är värda en titt följer nedan!!



lördag 17 maj 2014

De där dagarna









Nu är de lite mer sällsynta. De där dagarna med sol, men i går kom det en. Vi klädde på oss svala kläder och cyklade hela familjen till plantskolan och köpte Lammöra och Kattfot. På vägen hem stannade vi och köpte färska jordgubbar som vi mumsade i oss till mellanmål.

Idag ser vädret tråkigare ut. Moln så långt ögat når och de har lovats regn. Kroppen behöver ta det lugnt i dag. Jag ska försöka  ta mig igenom min tidningshög, köpa ram till min leverans från Mackapär ( Tack Ulrika!) och förbereda veckan som kommer.

torsdag 15 maj 2014

För en god sak


foto: Ulrika Kullenberg/Mackapär

Titta vilket fint foto! Jag har beställt ett sånt till sovrummet ( eller om det blir vardagsrum ) och just nu gör man inte bara Ulrika med printshopen glad utan även Cancerfonden. Hela Maj ut skänker Mackapär 100 kr per order. Shopping med en god insats. #fuckcancer

Heja Ulrika! Så bra initiativ!

onsdag 14 maj 2014

När solen kommer åter


Lillskrutten har så långt hår att man kan göra fina flätor. 
Och små skrubbsår och blåmärken lite här och där. 
Något slags sommarfenomen det där.


 Och vissa dagar är så där soliga. 
För någon vecka sen såg det ut så här. Nu regnar det bara.
Men i helgen ska det komma sommarvärme igen sägs det.


Och då kan man kanske åka linbana igen?


Och jag måste ta hand om mina kryddor. Som inte alls ser ut som när jag köpte dem. 

måndag 12 maj 2014

Nina


Favoritspåren just nu är Nina Perssons nya. Och Mando Diaos, som har vissa låtar som påminner väldigt mycket om mina storfavoriter Depeche Mode. Och så fin hon är på den där bilden, Nina. Lite så älvlik.


söndag 11 maj 2014

Äppelblom




Lite äppelblom får avsluta den här helgen. Nu väntar bok och säng!
Hoppas att ni får en fin vecka.

k:rlek



Visst är det kul med snygga förpackningar!? Jag dricker inte öl alls men maken gillar att köpa från mindre bryggerier och de brukar ha mycket finare flaskor etiketter. Jag sparar dem till blomvaser.

lördag 10 maj 2014

Underbara Sofiero













'




I dag tog vi en liten tur till Sofiero och jag är så glad att jag fick med kameran. Det är verkligen något magiskt över slottsträdgården och alla vackra dalar och planteringar. Och nu på våren är det absolut vackrast. Bokskogen med luriga trappor och stigar får man inte missa, och dofterna från alla azaleor. 

lördag 3 maj 2014

Lata dagar





Soliga dagar befinner vi oss ute, antingen i trädgården eller i uterummet. Vi fyndade en tavla på loppis som blev alldeles perfekt. Vill ha en så operfekt känsla som möjligt.. där ska man bara vara och ha fina saker att titta på. Spela spel när det regnar, ta en tupplur eller njuta av gott till magen.